Bakisögon, en ny trend

Att trender kommer och går inom skönhet råder det ingen tvekan om, men den senaste trenden om att ögonen ska se ut som om man varit ute och festat en hel natt är något utöver den vanliga typen av skönhetstrender som sprider sig som en löpeld – men det är just vad denna trend gör.

”Nya trenden: Injicera fillers i ögonen för att se bakis ut” läs mer här.

ögon öga för modeNaturlig skönhet är alltid att föredra framför den kosmetiska satt av olika ouppnåeliga ideal, det är ett som är säkert. Kanske är det just därför som den nya trenden med att ha ”bakisögon” kommit att bli så stor som den är. Men att den till och med skulle gå så långt som att folk opererar ögonen för att få till looken var det nog få som kunde förutspå. När det kommer till ögonoperationer i vanliga fall handlar det till exempel om att snygga till ett hängande och störande ögonlock, något som bland annat www.ogonlocksakademin.se specialiserar sig på. Inte att man, som trenden visar, opererar eller injicerar ögonen för att få dem att se trötta.

Trenden är asiatisk

Denna märkliga trend uppstod, föga förvånande, antingen i Japan eller Korea och har kommit att kallas aegyo sal vilket fritt översatt, enligt the Sun, blir ungefär ”Charming fat” alltså ”gulligt/charmigt fett”. Vad som också är intressant är hur trenden spridit sig över världen och hur man på flera platser hittar olika tutorials för hur man uppnår rätt bakis-look. Till exempel skriver Veckorevyn hur tutorials finns både på Youtube och på Instagram samt att det går att uppnå looken med hjälp av enbart smink utan injektioner – och det valet är nog att föredra om man nu vill få looken på så naturlig väg som möjligt utan att tvingas köra en helkväll på stan.