Spenderar mycket på skönhet

Vi blir allt mer måna om våra utseenden och varje år lägger vi enorma summor på produkter som ska få oss att se snyggare ut. Kändisarna är allra bäst på att lägga hiskeliga summor på skönhet, men vi ”vanliga” är också rätt duktiga på det.

499181-lipstick-on-white (1)

I Expressen kan man läsa att realitystjärnan Kim Kardashian köpte skönhetsprodukter och behandlingar för 170 000 kronor inför MET-galan. Hon ska tydligen ha köpt en ansiktskräm med moderkaka, gjort kemisk peeling och även fillers. Varför hon valde att lägga så här mycket på skönhet inför galan var tydligen för att hon skulle försöka stjäla rampljuset från alla andra stora kändisar som var på plats. Kim Kardashian är känd för att lägga mycket pengar på sitt utseende och MET-galan var inte det enda tillfället då hon brände hisnande summor på skönhetsprodukter. Inför sitt bröllop med Kanye West uppges hon ha gjort bland annat rumpinjektioner och en speciell thailändsk ansiktsmask som kostade skjortan, bara för att se så spektakulär ut som möjligt på den stora dagen.

Billigare på nätet

Den som är väldigt mån om sitt utseende tenderar att lägga en hel del pengar på allt från skönhetsprodukter till hårprodukter. Att många av dessa produkter är ganska så kostsamma gör inte direkt att man spenderar mindre. Turligt nog kan vi faktiskt få våra olika produkter till ett billigare pris om vi handlar dem på rätt sätt och från rätt ställe. Till exempel är det ibland väldigt mycket billigare att göra sina skönhetsinköp på nätet. Många märken säljer sina produkter till ett bättre pris på nätet och sedan finns fler rabatter att ta del av på nätet. Om man exempelvis ska handla på en sajt som Lyko kan man innan dess gå in och hitta trevliga rabatter på http://refundmonster.se/butiker/Lyko. Det man dock måste tänka på när man handlar från nätet är att det kan bli dyrare i slutändan även om produkterna i sig är billigare. Handlar man från utländska sajter tillkommer nämligen oftast frakt och tullavgifter, och detta gäller speciellt om man beställer från en sida utanför EU, skriver Aftonbladet. Sedan är det också viktigt när man handlar från nätet att man kollar upp innan vilken färg man ska ha på till exempel foundation. För att veta att färgen passar ens egen hudfärg måste man nästan testa den i en fysisk butik innan man beställer produkten från nätet.

Männen handlar mer skönhet 1863655-woman-applying-mascara-on-her-eyelashes

Det är inte bara kvinnorna som lägger stora summor på skönhet, utan männen har blivit allt mer måna om hur de ser ut och har därför börjat lägga pengar både på den ena och på den andra skönhetsprodukten. I Sydsvenskan kan man läsa om de nya produkter för män som börjat trängas bredvid rakhyveln i badrumsskåpet. Några av de skönhetsprodukter som nu finns för män och som männen faktiskt börjat använda är:

  • Foundation.
  • Puder.
  • Täckstift.
  • Antirynkkrämer.
  • Duschkrämer.
  • Rengöringsprodukter.

Även om en del män vill ha mascara och läppstift säljer de flesta butiker inte dessa produkter i en specialanpassad version för män, utan då får man gå till den allmänna sminkavdelningen. Produkter som är till för att dölja finnar eller andra hudproblem finns dock i sortimentet för män i många butiker.