Fixa ditt eget heammaspa

Få saker är så mysigt som att gå på spa och bara slappna av medan du återfår ny energi. Men i coronapandemin ska man hålla sig hemma och det kan därför vara en kul idé att fixa ditt eget hemmaspa där du tar hand om dig själv med härliga produkter och blir som en ny människa. 

Ta på dig en mysig badrock, tänd härliga doftljus och gör dig redo för en dags i avslappningens tecken. Med peeling, rengöringskrämer, bad och mjukgörande krämer kommer din gråa vinterhy att försvinna och du får en helt ny lyster.

Behandlingar du kan göra hemma

Spa,Decoration,,Natural,Organic,Products,On,A,Bathtube.,Loofah,,TowelDet finns mängder med roliga hemmakurer som du kan göra med sakerna du har i ditt skafferi. Gör en härlig slatskrupp av salt och olivolja eller varför inte en fantastisk avokadomask som ger fukt åt din torra hy?

”Mosa en mogen avokado till en jämn smet. Om den inte blir tillräckligt krämig, droppa ner lite olivolja. Lägg på masken på rengjord hy, låt sitta i cirka en kvart innan du sköljer av den med ljummet vatten.” Expressen hälsoliv.

Vill du istället se till att ditt hår får en fuktboost ska du mosa avokado och banan som du fördelar jämnt i blött hår och låter sitta i cirka tjugo minuter.

Skapa en mysig atmosfär

För att ett hemmaspa ska blir lyckat är atmosfären A och O. Sätt på avslappnande musik och tänd levande ljus som ger den där lyxiga spastämningen. Sätt gärna in färska blommor som sprider en härlig doft i rummet och ger en harmonisk omgivning. Vill du lyxa till det lite extra ska du skärma upp ett fat med frukt så blir det som på ett riktigt spa.