Handla kläder på nätet

Att handla kläder på nätet blir bara mer populärt för varje år som går. Den som letar efter något unikt som inte alla andra har gör verkligen rätt i att leta på nätet. Vart fjärde köp i webbutiker som görs är ett köp av just kläder.

567028-internet-shopping

Vi har tidigare skrivit om att det är en bra idé att handla skor på nätet om man vill hitta unika skor som inte så många andra kommer att ha.

”Om man verkligen vill hitta något unikt och som inte alla kommer att ha på sig den här höst- och vintersäsongen, kan en bra idé vara att leta runt lite på nätet.” Läs mer.

Samma sak gäller självklart när det kommer till kläder och det verkar som att allt fler insett att det är nätet man ska vända sig till för den absolut bästa shoppingupplevelsen. I Göteborgs-Posten kan man nämligen läsa att vart fjärde köp som sker på nätet i dag är just damkläder. Och de kommuner som handlar mest på nätet är just norrlandskommunerna där det inte finns specialiserade butiker som man kan hitta unika plagg i och att det överhuvudtaget är långt till närmaste affär.

Finns provrum i butiken

Men de flesta som handlar kläder på nätet kan nog hålla med om att det är lite knepigt att veta vilka plagg som faktiskt passar en och vilken passform de har. För att underlätta för de personer som beställt kläder på nätet har ett antal Ica-handlare byggt ett provrum i butiken. I de livsmedelsbutiker som har provrum kan den som beställt kläder testa dem på plats. Skulle det vara så att något inte passar eller om man behöver en annan storlek, kan man skicka tillbaka det som inte blivit bra direkt.