Vackert leende

Att vad som gör att en person är vacker är dennes leende är det många som tycker, men när ens tänder inte är vita utan snarare gula är ett leende något man ofta inte delar med sig av – men som tur är finns enkla sätt att råda bot på detta.

Vita tänder leendeNär det kommer till skönhet finns en rad olika normer att leva upp till, men en intressant aspekt av det hela när man frågar personer om vad det är som gör att en människa ska anses vacker eller ej är svaret ofta att personen har ett vackert leende. Så med andra ord kan man ignorera alla andra former av skönhetsideal till förmån för att fokusera på sitt leende istället. Men vad är det egentligen som avgör om ett leende är vackert eller ej? Enligt de flesta är svaret på den frågan oavkortat om hur personens tänder ser ut, så konstigt är det inte att både tandreglering och tandblekning blir alt vanligare bland svenskarna. Till exempel går det att få vita tänder med tandblekning från Swisslux vilket är en snabb och enkel lösning, men vill man bibehålla den vita nyansen längre måste man vårda sin munhälsa på ett bra sätt. Och för att göra det finns en hel del knep att ta till – och följer man dem får man ett vackert leende med en bländande vit och fräsch tandrad.

Så får du ett vackert leende

tänder leende - litenAtt stoltsera med ett vitt bländande leende är det måna som vill och det finns en hel del saker man kan göra för att få detta att bli verklighet. Något som Expressen tipsar om ifall man vill göra en tandblekning för att få ett vitare leende är att först konsultera med sin tandläkare om detta är ett passande alternativ, har man exempelvis karies, tunn emalj eller många trasiga lagningar i munnen kanske tandblekning inte är det bästa alternativet. Och en annan sak man inte ska glömma innan man väljer att bleka tänderna, oavsett vilken metod man väljer att använda sig av, så ska man inte glömma att först boka in ett besök hos sin tandhygienist för en ordentlig rengöring för att ta bort tandsten och andra missfärgningar. Och vill du att din blekning ska hålla i sig finns också en hel del saker som du efteråt ska undvika. Till exempel är vissa drycker såsom kaffe, te och rödvin riktiga missfärgningsbovar och även nikotinprodukter kan ge dina tänder en annan nyans är vitt. Vill man vara extra noga ska man också enligt tidningen Måbra även undvika att äta alltför ofta eftersom att syran in munnen inte återställs förrän två timmar efter en måltid och under tiden fräter denna på tänderna och man ska även se upp för sötsaker som fastnar mellan tänderna – då minskar det naturliga slitaget på tänderna och vita färgen håller längre. Sen finns även en del knep för att boosta sitt leende och dessa har Nyheter24 listat:

  • Använd läppstift med blå undertoner i färgen – blå toner minskar nämligen framhävning av gult och framhäver istället vitt och får dina tänder att se vitare ut än vad de kanske egentligen är.
  • Våga markera läpparna – vill du framhäva läpparna kan du använda ljus concealer på överläppen vilket får läppen att se större ut, speciellt när du har läppstift.
  • Använd ögonskugga i kalla toner såsom lila, grönt eller blått eftersom dessa minskar synligheten av gula nyanser.
  • Ät mycket jordgubbar – även om gubbarna är röda ska man veta att frukten faktiskt bleker tänderna naturligt vilket även äpple och selleri gör.