Vi dras till det naturliga

Naturlig skönhet får man som en bonus om man tar hand om sin kropp, sin hud och sitt hår. Det är inte svårare än så egentligen. Med bra hud- och hårvårdsprodukter hjälper man kroppen ett steg på vägen. Men vad är egentligen skillnaden på naturligt och ekologiskt?

alicehemligheterI en artikel i Expressen kan vi läsa hela 12 expertråd för att man ska få en naturligt vacker hy, som både ser yngre, fastare och friskare ut på samma gång. Det är allt från bra mat, till motion, tillräckligt med sömn samt naturlig hudvård som rekommenderas. Mat som är rik på antioxidanter har en anti-inflammatorisk effekt och det är bland annat morötter, tomat, grönkål, ruccola, spenat, blåbär, avokado och grönt te med mera, som en bör äta och dricka mer av.

Sedan är kommer det sedvanliga rådet att dricka mer vatten, att motionera för att blodcirkulationen ska komma igång, sova minst sju timmar per natt samt bra hudvård med serum och vitaminer. Hudvårdsbutik med expertis kan vara smart att besöka och lära sig mer kring just hud och produkter för denna. Här kan du till exempel få tips och råd samt bra produkter.

Ekologiskt eller naturligt?

I en artikel i Svenska Dagbladet kan vi vidare läsa att intresset för ekologiska och naturliga skönhetsprodukter har ökat markant de senaste åren men det är inte alltid att naturliga ingredienser uppför sig bättre, eller ens ger samma önskade effekt, som de produkter vi är vana vid. Rädslan för kemikalier är vidare både stor och diffus, för alla ting är i stort sett kemikalier och kemi, vatten är till exempel en kemikalie.

Men det som är positivt med denna naturliga trend som spänner över världen är att företag tvingas till att granska sig själva under lupp, att förpackningar blir mer miljövänliga och att det finns en större medvetenhet. Sedan är det bra att kunna hålla reda i begreppen, ekologiskt är inte detsamma som naturligt. Många företag vill främja ekologisk odling och ingredienser framtagna ekologiskt, men de prioriterar oftast att få fram både säkra och effektiva produkter framför ekologiska.