Länktips

Internet har gjort ekologisk hudvård betydligt lättare. Oavsett var man bor kan man beställa nästan vilka produkter som helst, från varifrån som helst i världen. Nästan lika viktigt är att man kan läsa på om olika produkter och ingredienser, och om vad andra har för erfarenheter av dem.

Det finns hur många butiker som helst på nätet som säljer skönhetsprodukter. Många av de som säljer konventionella produkter har också några med bara naturliga ingredienser i sitt sortiment. Ibland har de reor eller liknande, och då kan man få riktigt bra produkter till låga priser. Vet man vad man är ute efter, alltså precis vilket varumärke och vilken produkt, kan man också använda sajter som Prisjakt.nu eller Pricerunner.se för att göra prisjämförelser och hitta den billigaste webbutiken.

Om man däremot inte vet vad man är ute efter, och därför vill läsa på, finns det flera sajter som hjälper till med detta. En av de bästa är Naturligtsnygg.se, en blogg som tipsar om många olika produkter. Dessutom bjuder sajten på många recensioner, av läppstift, badbomber och allt möjligt annat, samt intervjuer med personer som är verksamma inom den ekologiska skönhetsbranschen.

Naturligt snygg har också en webbshop, där det går att köpa allt från ekologisk parfym till nagelolja och tandborstar. En annan bra webbshop är Turkos.se, som säljer många olika oljor och oljeblandningar, men också nagellack och parfym.

Den som vill blanda sina egna produkter behöver dock inte bara fettrika oljor, utan även hydrolater, eteriska oljor, vaxer och mineraler som salt och lera. Dessutom behöver man bra utrustning för att mäta, väga, blanda och förpacka blandningarna. Det finns två bra webbshoppar för detta: Organic Makers och Opella. Båda tillämpar fri frakt på beställningar över 700 kronor, vilket det inte är någon svårighet att komma upp i när man beställer det man behöver för att komma igång.