Så är du naturligt snygg i skägg

rakning rakhyvel skäggEn stark trend som håller i sig är skönhetstrenden för män om att ha skägg, men det räcker inte med att bara låta ansiktsbehåringen växa vilt – du behöver vårda ditt skägg och du behöver vårda skägget på rätt sätt, annars är risken att det blir en flopp.

Det är manligt med skägg, det tycker de flesta. Men för att skägget ska vara sådär perfekt och snyggt som skapar den rätt looken kräver faktiskt en hel del arbete – och en hel del produkter. Hos till exempel skönhetsbutiken Sliqhaq.se, som förövrigt är helt och hållet dedikerad till män och manlig skönhet, finns en rad smarta produkter att plocka ned i varukorgen för varje skäggig man att spana in. Där finns både hudvård, skäggvård och doft för honom att välja och vraka bland, och han som vill vara snygg gör helt rätt i att ta en titt där. Men innan dess kan det dock vara bra att ha koll på hur du ska gå tillväga för att hålla skägget i trim, och turligt nog finns smarta tips att läsa listade hos tidningen Smålandsposten. Likaså har Expressen samlat en smart tips-lista på saker att tänka på under skäggvården och deras bästa tips är följande:

  • rakning man skäggKoll på kanten – ansa alltid kanten mellan skägg och hals, det gör att du ser mer proper ut och genomförs enklast genom att luta huvudet bakåt för att sedan lägga ett finger ovanför ditt adamsäpple för det är nämligen där som kanten bör gå. Tips är att inte låta kanten gå för högt, då kan du ge illusionen av en dubbelhaka, och det vill du ju inte.
  • Koll på mustaschen – glöm inte att även hålla ett öga på mustaschen då denna också bör vara välvårdad för att ge dig rätt look, låt denna aldrig vara längre än din överläpp och håll mustaschen istället kant i kant så ser du fräsch ut.
  • Hitta en form du trivs i – skäggtrenderna avlöser varandra när det kommer till stil och utseende så se till att experimentera dig fram till en passform du trivs i och håll dig till den, bara för att något är populärt eller modernt behöver du inte ha det.
  • Ansa skägget smart – har du lite längd på skägget är saxen din bästa vän för den ger dig mer kontroll vid ansningen, kortare skägg funkar dock bra med trimmern.

Lär dig mer om skägg

Ett annat tips som kan vara bra för den som vill vara snygg i sitt skägg är att faktiskt lära sig mer om skägget. Det kan man göra i olika böcker såsom till exempel i just Skäggboken som Sydöstran tipsar om. Och man kan också lära sig genom att läsa på om olika skäggprodukter, men var noga med att använda just produkter skapade separat för skägg och mustasch då dessa är framställda att sitta i ansiktsbehåring på olika sätt. En längre snurrad mustasch behöver till exempel ett hårdare mustaschvax än vad du behöver till skägget vilket betyder att du bör använda två olika produkter. När du vill vårda skägget bör du sedan satsa på speciella skäggoljor för att göra det fint och mjuka upp skägget.