Elsparkcykeln – en uppåtgående trend

Du har säkert inte kunnat undgå de framsusande elscootrarna som syns på städernas gator och torg. Att åka elsparkcykel har blivit en klart uppåtgående trend eftersom de tar dig dit du vill på relativt kort tid. Allt fler väljer nu att köpa sin egen elscooter.

Både i miljön och när det kommer till ekonomiska aspekter har elsparkcykeln helt klart många fördelar. Vill du köra en el scooter i Stockholm kan du hitta en riktigt kvalitativ modell hos Eltrascooter. Här kan du läsa hur trafiken påverkar miljön i landet och varför man ska välja bort fossila bränslen.

En tidsbesparande transportmetod

Trängsel i tunnelbanan och på bussar har blivit ett allt större problem, inte minst när det kommer till smittrisk för en rad förkylningar och influensor. Med en elscooter kan du komma till ditt möte eller till dina vänner fort och säkert utan att behöva stå nära en enda person. Du laddar din scooter och kör bara iväg! Tänk dock på att följa reglerna i trafiken.

Att köpa din egen elscooter har sina fördelar eftersom du kan “vika ihop” den och ta med överallt. Då slipper vi dessutom ha en massa stående elscootrar överallt på gatorna, om folk äger dem och tar med dem överallt. Den är inte tung och kan ställas i en entré eller lobby utan problem. När du ska hem sent på kvällen är det också en bra sak att ha till hands, åtminstone om du inte bor flera mil bort. En elscooter laddas nämligen ur efter en viss tid eller ett visst avstånd.

Vilken modell är den bästa?

Utbudet av elscootrar bara stiger. Du kan hitta såväl standardmodeller som premiummodeller. Eltrascooter har till och med lanserat en samling second hand-modeller av elscootrar om du vill spara en extra slant. Ett tips om du bor i innerstaden är att köpa en elsparkcykel som är avsedd för stadstrafik och är extra lätt att bära uppför trappor och så vidare.