Vanligare med plastikoperationer

Naturlig skönhet är självklart den bästa skönheten men många lider av att delar av deras kroppar inte ser ut som de vill. Det är en anledning till att det blivit allt mer vanligt att genomgå en plastikoperation.

667429-scalpel

I Expressen kan man läsa om att allt fler plastikopererar sig och att det land där flest operationer sker per person är Sydkorea. Under år 2012 lät exempelvis var femte kvinna plastikoperera sig där och den absolut vanligaste operationen är att ändra ögonlocken så att ögonen ser rundare ut. Ytterligare en operation som är populär där och som de senaste åren blivit allt mer trendig är den operation då man opererar sin mun för att göra sitt leende permanent. I Sydkorea är det nämligen väldigt viktigt att se glad och trevlig ut, vilket gör att många vill ha det utseendet permanent.

Vanligast i Svergie

Vi svenskar har också hakat på den här trenden men de populäraste operationerna här är däremot inte på ögon och mun. Här är det istället mer vanligt med bröstförstoringar, fettsugningar och ansiktslyft. Det finns ett antal kliniker runt om i landet som gör många olika typer av ingrepp. De allra flesta och bästa klinikerna finns dock i Stockholm och här finns till exempel Laser & Estetik som har väldigt bra rykte och utför många lyckade operationer varje år.

Kan bli beroende

I och med att det blivit trendigt och allt mer accepterat att genomgå en skönhetsoperation är det fler som väljer att göra det. Vill man operera sig är det dock viktigt att tänka på att man gör det för sin egen skull och man bör vara säker på att operationen inte bara leder till att man vill operera ytterligare något. Det är nämligen lätt att bli beroende av plastikoperationer och i Metro kan man läsa om en modell som blev beroende och genomgick så många operationer att hon riskerade sitt eget liv.