Välj rätt tandläkare för blekning

Vill du få vita tänder och funderar på att göra en tandblekning? Då är det viktigt att du väljer rätt produkter och är det en tandläkare som du ska gå och göra blekningen hos – då är det superviktigt att du kollar upp denne först.

Det blir allt mer populärt att bleka tänderna för att få ett vackrare leende, men med detta medföljer att flera oseriösa tandblekare börjat dyka upp på marknaden – vilket gör det extra viktigt att du väljer noga vem du går till och utför blekningen. Något som till exempel Sveriges television skriver om är hur Anna från Kalmar skulle bleka tänderna, hittade ett bra erbjudande som hon hakade på och det hela slutade med att hon fick tänderna nedslipade i stället för blekta – vilket nu kommer kosta henne flera tusentals kronor att reparera skadorna från.

Att tänka på innan blekning

Det bästa du kan göra för att undvika att du bleker tänderna hos en kvacksalvare är att endast ta hjälp av auktoriserade tandläkare med flerårig kunskap. Eller varför inte beställa hem tandblekning från licenserade företag på området? Det du ska undvika är att ta första bästa erbjudande bara för att priset är lågt, ju lägre kostnad desto sämre resultat. Men med det sagt så ska du såklart tänka på att det också finns tandblekningsaktörer som både är kunniga och tar humana priser så det hela handlar till grund och botten i att välja noga och med omsorg. Så detta ska du titta efter hos en tandblekare:

  • Certifikat och licenser
  • Recensioner från tidigare patienter
  • Vilken blekning som används
  • Hur är första intrycket av tandblekaren?
  • Hur många behandlingar som behövs för att nå ditt önskade resultat – tänk på att flera milda behandlingar skapar långsiktigare resultat än en enda stark behandling som kan slita på emaljen eller rent av förstöra dina tänder.

När du har koll på ovanstående kommer du enkelt kunna hitta en bra tandblekare och få ett bländande vitt leende – utan att dina tänder skadas i processen.