Naturlig look med löshår

Att ha långt hår är det många som drömmer om, men det är inte alla som lyckas få sitt hårsvall att växa längre än en viss längd och för att få det där hollywoodhåret är det därför många som väljer att sätta i extensions i form av löshår – men vill man att håret ska se äkta ut finns en hel del saker att hålla i minnet.

hår löshår peruk MINDREHos charmastockholm.com finns mängder av löshår att köpa och sätt i sitt hår, men vill man ha ett så naturligt svall som möjligt finns en del saker som man ska tänka på. Sanningen är att man måste ta hand om sitt löshår om man vill att det ska se naturligt ut och även för att löshåret ska hålla sig snyggt längre. Något som Damernas värld tipsar om är till exempel att man ska tvätta sina hårförlängningar med måtta för att inte slita på håret i onödan, undvika att tvätta håret uppochned om man har löshår fäst i hårbotten och undvika hög värme när man blåser sitt hår efter tvätten. Likaså ska man använda värmeprodukter med måtta såsom lock- och plattång eftersom att värmen kan få löshåret att gå av – men vill man att löshåret ska se snyggt ut så är denna typ av styling ett måste. Att bara ha i löshår som det är ser inte naturligt ut och därför är det viktigt att style, borsta och kamma in håret med sitt egna för snyggast resultat. Till exempel har Nyheter24 gjort ett test där man kan testa sig själv i om håret på bilden är äkta eller hår med extensions och gör man detta test märker man snabbt hur viktig stylingen är om man vill få håret att se äkta ut.

Undvik klor

Vill man att ens löshår ska se snyggt och naturligt ut ska man vara väl medveten om att det kommer ta några extra minuter per dag att hålla efter sitt hår med skötsel och styling, skriver Expressens löshårsexperter. Vad man också ska tänka på är att aldrig bada i klor eller saltvatten, det sliter och gör att fuskslingorna förlorar sin glans. Vill man i alla fall bada bör man ta ut sitt löshår, vilket går om man valt att sätta i clips och inte har fäst håret mot hårbotten genom keratinlim eller med fästen som hakas runt ens egna hår. Så vet man med sig att man gillar att bada, speciellt under sommaren då löshår är som populärast att sätta i – välj clips som hår att ta i och ur.