Hudvård mot föroreningar

I en så pass förorenad verklighet vi lever i med microplaster i var och varannan hudvårdsprodukt är det bra om man väljer en serie som faktiskt inte innehåller en massa farliga ämnen. Vi har här tagit fram en bra guide att förhålla sig till. Blanda inte för många olika produkter, tvätta ansiktet med vatten dag och och kväll och se till att leva hälsosamt. 

Ja, visst kommer skönhet inifrån. Och tyvärr kommer smutset utifrån. Samtidigt kan du inte förvägra dig att umgås med dina vänner på stan under sommaren. Du vill också kunna åka till jobbet utan att oroa dig för att du ska få sommar-acne och sådär grå och trist hy man lätt kan få under sommaren av allt damm och det torra vädret vi har nu. Dermalogica är en serie som många hudvårdsexperter rekommenderar och vill man ha en regelbunden hudvård är det en god idé att välja produkter från samma serie. Annars kan du lätt ”förstöra” dina kurer och behandlingar om du väljer någon billigare produkt av ett annat märke.

Så rengör du huden på morgonen

Många glömmer bort att skölja ansiktet på morgonen. Det här är tyvärr en anledning till varför man drabbas av blämmor och finnar. På natten svettas du mer än du tror och du gnider in ansiktet i din dammiga kudde. Skölj av ansiktet i ljummet vatten så är du i princip klar med rengöringen. Avsluta med ett serum, exempelvis BioLumin-C Serum som är gjord på bioteknologi och samverkar med hudens eget försvar. Det är bättre att använda något som är framtaget för att understödja hudens eget försvar än att försöka blåsa ut det helt och förlita sig på starka krämer. Du kommer märka skillnaden själv.

Om du vill kan du använda Dermalogicas nattkräm också, vilket exempelvis rekommenderas här. Sound Sleep Cocoon ger fukt under natten och är framtagen på naturliga växtextrakt från silkesträd.

Hudvård på kvällen

Det är under kvällen du ska ge din hud en extra omtanke. Du har nämligen under hela dagen utsatt din hud för enorm påfrestning från avgaser och olika föroreningar i luften. Ett vanligt misstag många gör är att använda för många olika produkter i ansiktet innan de ska sova, men du ska hålla dig till en serie som är anpassad efter din hudtyp. Se därför till att tvätta ansiktet ordentligt och använd skonsamma produkter. De ska inte svida! Då har du använt för starka produkter.

Ett annat tips är givetvis att äta och dricka ordentligt. Det finns inget som skadar hälsan och huden så mycket som osunt leverne. Rökning, att inte dricka vatten eller att äta mycket dålig mat utan grönsaker är exempel som de flesta nog känner till. Det är sådant, i kombination med föroreningar, som skapar de fina linjerna i ditt ansikte som sedan utvecklas till rynkor. Rynkorna är det svårt att göra något åt på naturlig väg, men de fina linjerna kan du faktiskt få bukt med med hjälp av bra hudvårdsprodukter. Lycka till!