Tydlig flört med 90-talet

Det är vår och vårsminkningarna lyser upp mångas ansikten i den vänliga vårsolen, med vad är egentligen inne denna våren, 2016? I dag skriver vi om sminktrender.

 

borstar och puderFör några år sedan var det hett med läppglans på läpparna, sedan kom det röda läppstiftet tillbaka med storm och nu är matta läppar med läppenna en sak på mångas läppar, i dubbel bemärkelse. Men hur ser egentligen nyheterna inom ut för smink och make up år 2016? Mycket kan man köpa på bland annat Fyndiq.

I tidningen Chic kan vi läsa om hur läpparna särskilt står i fokus nder våren 2016, med både starka kulörer, neutrala nyanser och matta varianter. Prova gärna både och. Förutom det gäller det att ha en perfekt bas, att få till en naturlig glow och lyster står högt i kurs under detta år. Samtidigt är det poppis att använda blått i ögonskugga och eyeliner, som en flört med allt från 80-tal, 90-tal och 50-tal. Särskilt fint blir detta till gröna eller bruna ögon. Annars är 90-talet inne även i sminksvängen, med eyeliner kring hela ögonen till exempel, men även läppenna och brunare toner på läpparna. Övrigt är det en solkysst look som många designers använt sig av på catwalksen i vår, med brun utan sol och skimrande bronzer på de punkter där solen naturligt träffar i ansiktet, det som också kallas för strobing.

Följ läppkonturer med pensel

Enligt en artikel i SVT Go Kväll tyder våren på att det är fler nyanser än basfärger som gäller på läppar och ögon. Andra tips för att vara rätt i år är att använda foundation i hela ansiktet, inte bara på vissa delar utan även på kanten till läpparna, på så vis håller läppstiftet bättre och tappar inte färg under dagen. Det är även helt okej att använda starka färger på både läppar och ögon samtidigt och inte som tidigare, ”välja” vilken del av ansiktet som man ville framhäva extra. Dessutom tipsas det att använda pensel för att lägga på läppstiftet, det gör nämligen så att man kan följa läpparnas exakta konturer på ett enklare och smidigare sätt.