Koreansk hudvård allt populärare

Precis som det är med mode så kommer det ständigt nya trender även inom skönhet och hudvård, och en trend som få kan ha missat är K-beauty – men vad är det egentligen?

Nu under vintern är det manga som upplever hur huden stramare och svider på grund av kylan, så att många väljer att spendera lite extra pengar på att köpa bra hudvårdsprodukter är inte så konstigt. Men vilka produkter ska man satsa på? Följer du trenden har du säkert sätt en hel del m K-beauty, men vad är det egentligen? Kort kan sägas att K-beauty står för Korean beauty och handlar såklart om produkter som kommer därifrån, men inte enbart. Vad som också kommit att bli trendigt är att ta efter hur man i Korea ser på sin hudvårdsrutin. Det är ett sätt att leva på – där man både ska se bra ut samtidigt som huden mår bra och att man ska ta sig tiden att unna sig sin hudvårdsutin.

Fler steg och mer tidskrävande

Om noterat i videon ovan så skiljer sig koreansk hudvård en hel del från den skandinaviska. Vanligtvis här i norden sån ger vi hudvårdsrutinen tre steg med rengöring, serum och sedan krämen, men där har man långt många fler steg och jobbar sig från tunt till tjockt så att säga. Enligt Expressens expert brukar rutinen vara i runt tio steg men kan vara långt mycket lägre än så. En typisk K-beauty rutin kan exempelvis bestå av att börja med oljerengöring och avsluta med solskyddsfaktor, men däremellan ska man även rengöra med lödder, genomföra peeling och exfoliering, badda med toner, addera essence som är en slags hybrid mellan toner och serum, sedan lägger man serum, boosters och ampouler, njuter av en sheet mask i 10 till 20 minuter innan man lägger sin ögonkräm och ansiktskräm. Du ska med andra ord ta dig tiden för rutinen, och vill du addera fler steg mellan rengöringen och UV-skyddet kan du gott unna dig det, vissa startar till exempel som rutin med en lugnande kopp te.