Hårfri på ett kick?

Att trender går i perioder råder det ingen tvekan om, så är det även inom hår och skönhet – och den senaste trenden är en kombinerad hår- och skönhetstrend och handlar om att man ska vara hårfri.

hy hud hudvårdHur hårig får mannen vara? Undrar skribenten Daniel Rydén i en artikel hos Helsingborgs Dagblad där han tar upp just hårigheten på kroppen och dess betydelse inom skönhetssammanhang. Och han är inte ensam om att ställa frågan, men svaret är enkelt: du, man som kvinna, får vara så hårig du vill bara du inte mår dåligt över din hårväxt. För visst finns bot att få, både mer permanenta och kortsiktiga lösningar på hårigheten finns att tillgå. Vill man till exempel bli hårfri och inte bryr sig om ifall stråna kommer tillbaka kan man raka sig och vill man ha en längre period av hårfrihet på kroppen kan man vaxa sig. Men vill man ha ett ännu mer permanent hårfri kropp är det en IPL-behandling man bör höra sig för om. För även om IPL behandling resultat varierar från person till person kan man dock konstatera att denna typ av metod för hårborttagning är den mest beständiga typen som också fungerar för att reducera oönskade pigmentfläckar. Men något som man dock bör känna till om man är sugen på en sådan behandling är att det kan ta några behandlingar innan pigmentfläcken försvinner enligt önskat resultat, något man kan läsa mer om hos Expressen som skrivit mer ingående om IPL i detta syfte. Men vad är egentligen IPL för något?

Detta är IPL:

Förkortningen IPL står för Intensivt Pulserande Ljus och är laserliknande ljus som passerar hudens översta lager utan att skada det då det omvandlas till värme vilken söker sig till hårsäckar, pigmenteringar och röda blodkroppar och helt enkelt bryter ner dem. Det är också därför som denna behandling kommit att bli så populär just inom hud- och hårbehandlingar då ljuset även sägs stimulera kroppen naturliga kollagenbildning vilket får huden att bli både jämnare och fastare efter behandlingen skriver tidningen Nyheter24. Men oavsett om man ska göra en hårborttagning eller en pigmentsbehandling bör man lägga på minnet att antalet behandlingar varierar beroende på vilka förutsättningar man startade från och ett klart resultat är helt synligt först efter omkring 3 veckor.