Vårens hårtrender

Vårens trender när det kommer till hår går i det naturliga tecknet och vi satsar nu på att få våra riktiga hårfärger med självfall. Och även om man inte har naturligt snyggt hår, kan man styla fram det.

hår

Varje år kommer nya skönhetstrender som de flesta inte är sena med att haka på. Exempelvis är det väldigt hett med röda läppar i vår och det lär vi få se väldigt mycket från olika håll. Dessutom är det väldigt modernt att ha en solkysst look i vår, som får en att se ut som att man varit på en längre solsemester. Men det är inte bara inom sminket som det finns trender som kommer och går. Samma sak gäller för håret och i vår ser vi bland annat att det naturliga håret är tillbaka på modet.

Få fram det naturliga

I Elle kan man läsa att vi förra året färgade våra hår i alla möjliga färger och vi var även vågade när det gällde hårlängd och frisyr. 2016 blir istället en motreaktion mot det här galna eftersom vi nu satsar på naturligt hår som ska se så ostylat och ofixat ut som möjligt. I år vill vi dessutom framhäva våra personligheter med våra hår och vi vill inte bara hoppa på trender som egentligen inte passar våra hårtyper och ansiktsformer. Det här naturliga gäller både frisyrerna och färgen. Det är trendigt att helt enkelt försöka få till en färg i håret som ligger så nära ens naturliga hårfärg som möjligt och när det gäller frisyren vill vi gärna få fram det egna fallet. Har man inte ett hår med självfall kan man faktiskt fejka fram det genom stylingverktyg och rätt klippning. Det kan låta konstigt att fejka det naturliga men så ser alltså trenden ut.

Krusa håret

En trend som kanske sticker ut lite mer än den naturliga i vår är trenden att krusa sitt hår med en krustång. Krustången var väldigt populärt i slutet på 90-talet och nu kommer den alltså tillbaka på modet igen.